Malta: Top 5 bezienswaar­­dig­­heden

Malta, een eiland doordrenkt van geschiedenis mediterrane charme. Als je op zoek bent naar een bestemming die rijk is aan cultuur, prachtige landschappen en warme gastvrijheid, dan is Malta de perfecte plek voor jou.

Het eiland heeft zodanig veel te bieden dat we het lastig vonden slechts vijf bezienswaardigheden te kiezen. Deze lijst zou dus nog wel eens kunnen veranderen, maar laat dat net tonen wat voor top bestemming Malta is.

In ieder geval: hier zijn onze top 5 bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen tijdens je verblijf op dit betoverende eiland:

1. Valletta, de hoofdstad van Malta

Verken de sfeervolle straten van Valletta, een UNESCO-werelderfgoedstad vol prachtige architectuur en historische bezienswaardigheden. Bezoek de majestueuze Sint-Janscokathedraal, bewonder het uitzicht vanaf de Upper Barrakka Gardens en maak een wandeling langs de imposante vestingwerken die de stad omringen.

2. De oude hoofdstad Mdina

Stap terug in de tijd in de oude stad Mdina, ook wel bekend als de “Stille Stad”. Dwaal door de smalle straatjes, omringd door imposante stadsmuren, en ontdek prachtige paleizen, kerken en pleinen die getuigen van het rijke historische erfgoed van Malta.

3. De Blauwe Grotten van Malta

Ervaar de natuurlijke schoonheid van de Blauwe Grotten, gelegen aan de schilderachtige zuidkust van het eiland. Maak een boottocht door de kristalheldere wateren en bewonder de indrukwekkende rotsformaties en schitterende grotten die schitteren in de zon.

4. De Tempels van Tarxien

Ontdek de mysterieuze prehistorische tempels van Tarxien, die behoren tot de oudste vrijstaande stenen structuren ter wereld (gebouwd tussen 3500 en 2500 v.Chr !). Wandel tussen de overblijfselen van deze oude heiligdommen en laat je betoveren door de aura van spiritualiteit en mystiek die hier heerst.

5. De kleurrijke vissersdorpen van Marsaxlokk

Breng een bezoek aan Marsaxlokk, een pittoresk vissersdorpje dat bekend staat om zijn levendige vismarkt en kleurrijke vissersboten. Geniet van verse zeevruchten in een van de gezellige restaurants aan de waterkant en ervaar de authentieke charme van het Maltese dorpsleven.

Vergeet niet: dit is slechts onze top 5 bezienswaardegheden. Het eiland bied ook de mooiste plekken waar je meer spanning kan opzoeken tijdens hiken, fietsen, zwemmen, kajakken,… en dan hebben we het nog niet gehad over al die super heerlijke restaurantjes. Materie voor volgende blogs 😉

Het mag duidelijk zijn: of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur of gewoon wilt genieten van de mediterrane sfeer, Malta heeft voor elk wat wils.

Wil je nog meer te weten komen over Malta?

Is het ook de juiste bestemming voor jou? Of heb je deze vakantie nood aan net wat anders? Ontdek het tijdens een vrijblijvende afspraak met een van onze reismakers.

Eerst luisteren we naar je. Daarna stellen we samen de ideale reis samen.